Geachte Klant

Ruim 50 jaar ervaring in fabricatie en plaatsing van buitenschrijnwerk heeft ons niet alleen een schat aan kennis over onze producten opgeleverd maar ook het besef dat het voor kandidaat (ver)bouwers heel moeilijk is om een objectieve keuze te maken voor een product/bedrijf op basis van een offerte.

In onderstaande uiteenzetting willen wij U beter wegwijs maken in de materie en U opmerkzaam maken voor een aantal valkuilen die helaas al te vaak voorkomen .

Opgedeeld in een 10-tal hoofdpunten proberen wij de troeven van ons bedrijf te verduidelijken en u tegelijk te wijzen op een aantal belangrijke aandachtspunten bij de keuze voor de beste oplossing.

 • 1 / KEUZE MATERIAALSOORT EN TYPE

  Bij het kiezen tussen pvc ,alu of hout moet U zich vooraf afvragen welke specifieke eisen voor U het meest doorslaggevend zijn. Isolatiewaarde ( warmte /geluid), stabiliteit, onderhoudsgemak , esthetiek , weerstand tegen inbraak en kostprijs zijn daarbij de belangrijkste elementen. Wees op uw hoede voor veralgemeningen en hardnekkige mythes. Zowel PVC , Aluminium en hout hebben hun specifieke eigenschappen die afhankelijk van uw wensen voor-of nadelen biedt. Alle door ons gemaakte pvc raam- en deurkaders worden met een gegalvaniseerd stalen profiel versterkt en ieder beslagdeel wordt ook in deze versterking verankerd. Aangezien wij uw ramen en/of deuren in ons eigen atelier fabriceren heeft u als klant de mogelijkheid om de produktie van nabij op te volgen. Voor de produktie van onze ramen gebruiken wij al meer dan 40 jaar de profielen van Kömmerling. Deze leverancier uit Duitsland is al meer dan 50 jaar de toonaangevende systeemleverancier van PVC raam- en deurprofielen in Europa. Zij leggen dan ook heel strenge kwaliteitseisen op aan de fabrikanten waarmee zij samenwerken.

  Onze Aluminiumramen worden vervaardigd uit thermisch onderbroken gemoffelde profielen van het merk Alumil en zijn in een heel uitgebreid gamma van kleuren verkrijgbaar. Pvc en aluminium zijn zeer sterk aan elkaar gewaagd als het gaat over stabiliteit en onderhoudsvriendelijkheid. PVC (en hout) scoren dan weer beter als het gaat over isolatiewaarden. Voor het gebruik van dakkonstrukties met glas zijn er in aluminium meer mogelijkheden.

  troeven-materiaalkeuze-554x341

 • 2 / BEGLAZING EN PANELEN

  Het gebruikte glas in uw raam en deurkaders is heel belangrijk. De door ons aangeboden beglazing wordt geleverd door SAINT GOBAIN. Deze betrouwbare partner zorgt er dankzij permanente bijscholing en onberispelijke dienstverlening voor dat wij u altijd het ideale product voor uw toepassing kunnen leveren. Standaard bieden wij U Climaplus One aan. Dit zorgt ervoor dat U een beglazingstype krijgt dat gemiddeld 10% BETER presteert dan de doorsnee aangeboden beglazingstypes. Tevens zijn al onze dubbele beglazingen standaard uitgevoerd met een binnen-en buitenglasplaat van verschillende diktes dit sluit o.a. storende optische effecten uit maar verhoogt vooral de geluidsabsorberende eigenschappen van uw raam/deur .

  Alle panelen die wij verwerken hebben een isolerende kern van minimaal 30mm. Dit zorgt ervoor dat zij minstens even goed presteren als de gebruikte superisolerende beglazing .

  Om aan specifieke eisen en normen te voldoen zijn er tal van glasprodukten leverbaar.

 • 3 / RAAM EN DEURBESLAG

  De gebruikte scharnieren en sluitwerk zijn in grote mate bepalend voor het goed functioneren van uw raam/deur. Daarom hebben wij ook hier gekozen voor een langlopend partnerschap met Europese topleveranciers zodat continuïteit en dienst na verkoop altijd kunnen verzekerd worden .

  Voor de ramen en deuren maken wij gebruik van sluitwerk van het Duitse Siegenia , alle ramen en deuren worden standaard met inbraakvertragende sluitingen uitgerust om U een maximale veiligheid te garanderen( optioneel bij alu) . Daarbovenop zijn scharnier en sluitpunten altijd regelbaar uitgevoerd zodat eventueel bijstellen achteraf altijd heel eenvoudig en snel kan gebeuren.

  troeven-raambeslag-246x341

  Al onze deuren worden voorzien van veiligheidskruk en/of cylinderplaat die er voor zorgt dat ook inbraak op die plaats wordt bemoeilijkt .

 • 4 / ONZICHTBARE AFWATERING/ONTLUCHTING

  Raamprofielen hebben op verschillende plaatsen nood aan kanalen waarlangs lucht en water moet worden afgevoerd. Vroeger gebeurde dit via zichtbare gaten of gleufjes die soms ook werden afgedekt met uitstulpende kappen, dit is esthetisch echter geen goede oplossing. Daarom kiezen wij ervoor om een onzichtbare afwatering te voorzien.

  Dit zorgt voor een mooi en strak uitzicht van uw ramen aan de buitenzijde .

 • 5 / OPSCHUREN BESTAANDE ARDUINDORPELS

  Uw oude raamdorpels in blauwe hardsteen zijn meestal fel verweerd door de jarenlange weersinvloeden. Op het moment dat uw oude ramen/deuren zijn gedemonteerd schuren wij deze dorpels op zodat zij er net als uw nieuwe ramen ook weer piekfijn uitzien! Dorpels die eventueel niet meer vast of vlak liggen worden opnieuw vakkundig geplaatst. Ook dat is standaard in onze prijs inbegrepen.

  troeven-arduindorpels-554x250

 • 6 / OPVOEGEN RAAM/BUITENMUUR AANSLUITING

  Tussen uw gevel en het raamprofiel is een elastische voeg noodzakelijk. Deze moet bijdragen aan de wind en waterdichtheid van het raamgeheel.

  Heel dikwijls zien wij dat hiervoor een toevlucht wordt gezocht in een transparante silicone omdat hiermee een universele oplossing wordt geboden en deze toelaat om minder nauwkeurig te werken. Wij voeren dit elastisch voegwerk echter standaard uit in een kleur die het beste past bij de raam/gevel combinatie. De voeg wordt ook altijd heel net en zorgvuldig afgewerkt.

  Dit vraagt wat extra tijd en moeite maar is zeer bepalend voor het algehele uitzicht van de uitgevoerde werken !

  troeven-opkitten-554x341

 • 7 / BINNENAFWERKING

  Onze ramen worden in de regel altijd afgewerkt in materialen die GEEN dure en tijdrovende nabehandelingen zoals plamuren, schuren en schilderen vergen! Voor de afwerking van de raam/muuraansluiting maken wij gebruik van een UNIEK massief pvc profiel uit één stuk , dit kan in een grote verscheidenheid aan kleuren worden verkregen en zorgt voor een perfecte naadloze overgang tussen raam en muur. Vooraleer deze afwerking wordt geplaatst wordt de spouw tussen muur en raam eerst volledig geïsoleerd met speciaal flexibel isolatiemateriaal die een blijvende winddichte aansluiting verzekert.

 • 8 / ROLLUIKEN EN ROLLUIKKASTEN

  Er zijn 3 verschillende mogelijkheden als het gaat over rolluiken :

  1. Traditionele rolluiken
  Hier is er boven het venster in de spouwmuur een ruimte voorzien waar het rolluik wordt geplaatst. Alle rolluiktoebehoren worden bij renovatie door ons vervangen door nieuwe onderdelen, ook het rolluikblad wordt in de regel vervangen. Traditionele rolluiken kunnen manueel of met motor worden bediend.

  2. Opbouw rolluik (monoblok)
  Hier is in de raamopening geen voorziening voor een rolluik en moet het raam bijgevolg lager gemaakt worden om plaats te maken voor het rolluik. In dit geval maken wij geen gebruik van geprefabriceerde opbouwkasten omdat wij van mening zijn dat door de zeer compacte uitvoering fel wordt ingeboet aan isolatie en kwaliteit van de gebruikte componenten, ook de afwerking laat heel dikwijls te wensen over. Daarom kiezen wij ervoor om dit type rolluiken op een zelfde manier af te werken en uit te rusten als ons traditioneel rolluik .

  3. Voorzetrolluik
  Dit is een rolluik waarvan de kast en de geleiders zichtbaar op de buitenmuur worden bevestigd. Dit type rolluik bieden wij enkel met motor aan .

  Rolluikkasten worden altijd perfect geïsoleerd met minimaal 30mm isolatiemateriaal en volledig winddicht afgesloten , net als voor alle andere binnenafwerking wordt hier ook enkel gebruik gemaakt van afgewerkte materialen die geen nabehandeling vereisen !


 • 9 / ZORG VOOR UW WONING

  Wij hechten heel veel belang aan de zorg die besteed wordt aan de plaatsing van uw ramen/deuren. Daarom kiezen wij er resoluut voor om de plaatsing NIET uit te besteden aan zelfstandige onderaannemers. Net zoals bij de fabricatie vinden wij het noodzakelijk om hier ook de touwtjes in eigen handen te hebben en op die manier te kunnen inspelen op uw specifieke noden en wensen .Onze EIGEN lokale VAKMENSEN beschikken over jaren ervaring en worden er dagelijks aan herinnerd dat perfecte afwerking , orde en netheid en bovenal klantentevredenheid ons voornaamste doel is! Wij zorgen er dan ook altijd voor dat de werken ordelijk verlopen en dat uw woning netjes wordt achtergelaten. Door onze jarenlange ervaring slagen wij er ook altijd in om Uw ramen en deuren te renoveren zonder enige vorm van beschadiging aan bestaande muur, plafond of vloer. Zo spaart U ook op de kosten voor duur retouchewerk achteraf.


 • 10 / BETALING, AANSPRAKELIJKHEID, NAVERKOOPDIENST

  Voor wij uw bestelling in productie nemen vragen wij in principe een voorschot van 30%.
  Het resterende saldo wordt vereffend NA dat de werken zijn uitgevoerd .
  Steeds vaker stellen wij vast dat er in onze branche dikwijls tot zelfs 90% van de totaalsom wordt geëist nog voor er 1 enkel raam of deur is geplaatst ( bv. 10% bij bestelling , 40% bij opmeting, 40% bij levering ramen op de werf …) Wij vinden dit een bedenkelijke handelspraktijk.
  Een heel eenvoudige manier om uw vertrouwen in ons te versterken is U te bevragen bij onze bestaande klanten. Op onze website ( www.vaneenaeme.be) en facebookpagina ( www.facebook.com/vaneenaeme ) kan U reacties lezen die wij regelmatig van onze klanten toegestuurd krijgen. Op eenvoudige vraag bezorgen wij U een referentielijst van klanten uit uw buurt.

  Niet alleen voor de controle over de kwaliteit maar ook als het gaat over aansprakelijkheid is het voor U als klant een groot voordeel om alles van verkoop over fabricatie tot plaatsing binnen één bedrijf te gaan zoeken. Wij kunnen ons nooit (al dan niet juridisch)verschuilen achter een zelfstandige verkoper, een raamfabriek of een onderaannemer die zijn job niet naar behoren zou gedaan hebben. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat we afleveren en doen dat dan ook met veel toewijding en vakmanschap!

  Ook als U ons na de plaatsing nog zou nodig hebben, staan wij op dezelfde toegewijde manier klaar om service te verlenen.

Hopelijk heb ik met deze uiteenzetting één en ander verduidelijkt ,ongetwijfeld heeft U nog specifieke vragen waar ikzelf en ons hele team graag persoonlijk een antwoord op geven.

Aarzel dus niet om ons te contacteren voor al uw bijkomende vragen of wensen .
Filip Van Eenaeme